Bio liellopa karbonāde ar kauliņu 500-600g
sāls 15g
pipari
pētersīļi 10g
citrons 1gab
cukurs
svaigs čilī
vīnogu kauliņu eļļa 100ml
citronzāle 1gab
ķiploks 2 daiviņas
svaiga piparmētra 10g
sviests 50g
Gaļa pirms cepšanas ir jāizņem no ledusskapja un vismaz 30min jāatstāj mierā
Sakapā smalki visus garšaugus, sajauc ar eļļu, sāli, cukuru un 1/2 citrona sulu. Atstāj malā, lai garšas sadraudzējas savā starpā.
Liek pannu uz sildvirsmas un kārtīgi to sakarsē. Liellopa karbonādi ieziež ar eļļu un iemasē to. Kad panna sāk dūmot, tad karbonādes gabalu liek uz pannas. Cep apmēram 2min no vienas puses, tad apgriežam uz otru pusi.
Tad uz gaļas uzliek sviestu, sviestam izkūstot sagāžam pannu nedaudz slīpi un burbuļojošo sviestu strauji ar karoti lejam uz gaļas gabalu, to vajadzētu gan no vienas, gan otras puses atkārtot vismaz 2x vismaz pa 1min, kad tas viss izdarīts, gaļu liekam krāsnī un cepam vismaz 6min.
Kad laiks pagājis, gaļu liek uz cepeškrāsns restes, pārklāj ar foliju un ļauj tai vismaz 5min atpūsties istabas temperatūrā. Kad atpūtināta, tad pārber viegli ar sāli. Pēc gaļas atpūtināšanas gaļu liek uz skaista šķīvja un apslaka ar iepriekš sagatavotu garšaugu eļłu(mērci).
RECEPTE tapusi sadarbībā ar gaļas liellopu saimniecību “KOLUMBI”