4 porcijām
1 kg liellopu gaļas strēmeļu
MARINĀDEI
1 ēdamkarote kukurūzas cietes
2 tējkarotes čili pulvera
1 tējkarote sāls
1 tējkarote paprikas
1 tējkarote brūnā cukura
½ tējkarotes sīpolu pulvera
½ tējkarotes ķiploku pulvera
¼ tējkarotes Kajennas piparu
½ tējkarotes malta kumina
sula no 2 laimiem
80 ml olīveļļas
6 daiviņas ķiploku
2 ēdamkarotes olīveļļas
sarkanā, zaļā un dzeltenā paprika
1 sarkanais sīpols
tortiljas
gvakamoles mērce
pico de gallo mērce
- Pagatavo marinādi, kopā sajaucot visas sastāvdaļas, tajā liek liellopu gaļas strēmeles, bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj marinēties ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
- Lielā pannā uz augstas uguns lej 1 ēdamkaroti olīveļļas, uzkarsē to un pievieno steika strēmeles. Cep aptuveni 3–5 minūtes, ņem ārā no pannas un ļauj gaļai atsprūsties.
- Tajā pašā pannā lej 1 ēdamkaroti olīveļļas un aptuveni 5 minūtes sasautē sagriezto papriku un sīpolus, līdz tie kļuvuši mīkstāki.
- Uzsilda tortiljas, ko servē ar gaļu un sautētajiem dārzeņiem, pēc izvēles klāt liekot vai nu klasisko gvakamoles (avokado) mērci, vai pico de gallo (tomātu, sīpolu un halapenjo) mērci.
Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs