Receptes

Liellopu gaļas un brokoļu RAMEN STIR FRY

4 porcijām

180 g ramen nūdeļu
2 ēdamkarotes olīveļļas
500 g sirloin steika
½ tējkarotes sāls
½ tējkarotes maltu melno piparu
450 g brokoļu
100 ml ūdens
½ tējkarotes sodas
500 g stir fry mērces

  1. Nūdeles vāra sālsūdenī aptuveni 2–3 minūtes, tad aplej ar aukstu ūdeni, lai pārtrauktu gatavošanās procesu, nosusina un noliek malā.
  2. Steiku sagriež mazākos gabaliņos. Lielā pannā uz vidēji lielas uguns uzkarsē 1 ēdamkaroti olīveļļas. Kad panna karsta, tajā liek steika gabaliņu, pārberot tos ar sāli un pipariem. Cep aptuveni 3 minūtes, līdz tie apbrūnējuši no vienas puses, tad apmaisa un ļauj apbrūnēt arī no otras puses aptuveni 2–3 minūtes, līdz gaļa viscaur izcepusies. Steiku ņem ārā no pannas, bet pannu izmanto, lai tajā ceptu brokoļus.
  3. Pannā lej 1 ēdamkaroti olīveļļas un pievieno brokoļu ziedkopas. Pievieno ūdeni, sodu un uzliek vāku, ļaujot tiem sautēties 2 minūtes, līdz tie koši zaļi, bet vēl stingri.
  4. Pannā liek atpakaļ steiku, pievieno nūdeles un stir fry mērci. Visu apmaisa, līdz mērce sabiezējusi un apņēmusi visas sastāvdaļas. Pasniedz karstu, pārbērtu ar sezama sēklām.

Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs