Receptes

Lipīgā vista apelsīnu un medus mērcē

2 porcijām

VISTAI

400 g atkaulotu vistas šķiņķu
šķipsniņa sāls
4–5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
2 olas
4–5 ēdamkarotes miltu
3 ēdamkarotes sezama eļļas

MĒRCEI

1 ēdamkarote sezama eļļas
īkšķa lieluma ingvera sakne
2 daiviņas ķiploku
50 ml sojas mērces
2 tējkarotes medus
sula no 2 apelsīniem

vārītas nūdeles 2 personām
lociņi pārkaisīšanai
1 tējkarote sezama sēklu pārkaisīšanai

  1. Vistas šķiņķus sagriež strēmelītēs vai 2 cm lielos gabaliņos un apsāla. Sagrieztos gabaliņus apvārta kukurūzas cietē, sakultā olā un tad miltos.
  2. Nopanētos gabaliņus cep sakarsētā eļļā no visām pusēm aptuveni 4 minūtes, līdz tie ir viegli zeltaini.
  3. Gatavos saceptos gabaliņus uzmanīgi izņem no pannas un liek uz salvetēm, lai tās uzsūktu liekās taukvielas.
  4. Pagatavo mērci. Ingveru nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Ķiploku sasmalcina. Voka pannā uzkarsē nedaudz sezama eļļas un apcep tajā ingveru un ķiplokus. Pannā pievieno apelsīnu sulu, medu un sojas mērci, un ļauj visam uzburbuļot.
  5. Mērcē iemaisa vistas gabaliņus. Pasniedz karstu kopā ar nūdelēm, pirms ēšanas pārkaisot ar sasmalcinātiem lociņiem un sezama sēklām.

GATAVO: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
STILS: LINDA VILMANSONE-VIRBULE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS