Receptes

Māmiņdienas melleņu siera kūka

Pamatnei:
400g cepumi
120g sviesta

Virskārtai:
750g mascarpone
180g cukurs
1 vaniļas pāksts
4 olas
20g kukurūzas ciete
200g krējums
200g mellenes

Blenderī liec cepumus un sablendē tos līdz cepumu pārvērtušies pulverī. Tikmēr katliņā izkausē sviestu. Izkausēto sviestu un pievieno cepumiem un sablendē abas sastāvdaļas kopā.
Krāsni sakarsē 160 grādus karstu.
24-26cm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Formā  ber cepumus, izlīdzina pa formu un nopresē ar karoti vai lāpstiņu.

Pēc cepumu smalcināšanas blenderi var nemazgāt. Tajā liek krēmsieru, olas, cukuru, sēkliņas no vaniļas pāksts, kukurūzas cieti un krējumu. Visu lēnām sablendē un lej virsū  cepumu pamatnei. Pa virsu saber ogas, ļauj tām nogrimt. Var izmantot arī saldētas ogas, ja svaigas nav pieejamas.

Kūku cep krāsnī 1h 30 min. Pēc cepšanas izņe no krāsns un ļauj tai atdzist. Pēc atdzesēšanas liec ledusskapī uz nakti un ļauj kūkai kārtīgi nostāvēties.

 

GATAVO: ANNA BIRMANE – KULINĀRIJAS BLOGERE ANNA PANNA
Instagram: /annapannalv, Facebook: AnnaPanna.Lv