Menca ar Serrano šķiņķi un ķiplokiem
4 porcijas
- 4 x 200 g mencas filejas
- 4 šķēles Serrano šķiņķa
- 2 ēd.k. olīveļļas
- 1-2 ēd.k. vīna etiķa
- 4 ķiploku daiviņas, sagrieztas plānās šķēlītēs
- 1 čili pāksts, sagriezta plānās šķēlītēs
- sāls un pipari
- kapāti svaigi pētersīļi
Apkaisi mencas filejas ar sāli un maltiem melnajiem pipariem, tad ievīsti zivi Serrano šķiņķī. Uzkarsē uz pannas vidējā temperatūrā olīveļļu. Cep mencas fileju no abām pusēm pāris minūtes, līdz šķiņķis ir kraukšķīgs un zivs ir gatava. Raugies, lai zivs nepārceptos. Noņem fileju no pannas un turi siltumā. Uzlej uz pannas vēl nedaudz olīveļļas un cep tajā pāris minūtes ķiploka šķēlītes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Tad pievieno čili šķēlītes un turpini cept vēl kādu minūti. Visbeidzot pievieno arī pētersīļus, etiķi un šķipsniņu sāls.
Pasniedzot uz šķīvja liec Serrano šķiņķī ievīstītu mencas fileju, pēc tam to papildinot ar ķiploku-čili maisījumu. Kā piedevu var pasniegt krāsnī ceptus tomātus vai citus dārzeņus. Pasniedz uzreiz un baudi kopā ar vieglu spāņu balto vīnu