MIKROZAĻUMU PESTO
Receptei var izmantot jebkāda veida dīgstus vai mikrozaļumus. Šoreiz recepte ar rukolas dīgstiem, jo tiem ir izteikti rūgtena garša, kas, manuprāt, pesto piestāv vislabāk.
70 g ciedru riekstu
60 g spinātu
50 g rukolas dīgstu
2 daiviņas ķiploku, tīrītu
150 g olīveļļas
120 g rīvēta Parmas siera
sula no ½ citrona
sāls
malti melnie pipari
- Ciedru riekstus apgrauzdē vidēji karstā pannā, līdz tie ir zeltaini brūni.
- Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ kopā, līdz masa ir viendabīga. Ja masa šķiet par biezu, lej klāt olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Ēd ar grauzdētu maizīti vai pievieno salātiem. Gatavo pesto var uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu.