MIKROZAĻUMU PESTO

Receptei var izmantot jebkāda veida dīgstus vai mikrozaļumus. Šoreiz recepte ar rukolas dīgstiem, jo tiem ir izteikti rūgtena garša, kas, manuprāt, pesto piestāv vislabāk.

70 g ciedru riekstu
60 g spinātu
50 g rukolas dīgstu
2 daiviņas ķiploku, tīrītu
150 g olīveļļas
120 g rīvēta Parmas siera
sula no ½ citrona
sāls
malti melnie pipari

  1. Ciedru riekstus apgrauzdē vidēji karstā pannā, līdz tie ir zeltaini brūni.
  2. Visas sastāvdaļas liek blenderī un maļ kopā, līdz masa ir viendabīga. Ja masa šķiet par biezu, lej klāt olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  3. Ēd ar grauzdētu maizīti vai pievieno salātiem. Gatavo pesto var uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā nedēļu.