Receptes

MINI SPARĢEĻU KIŠI AR KAZAS SIERU

4 porcijām

200 g sparģeļu
5 olas
2 ēdamkarotes skābā krējuma
150 g kazas siera
150 g izkausēta sviesta
1 iepakojums saldētas filo mīklas
sāls un pipari pēc garšas

1. Lielākā bļodā sakuļ olas, pievieno krējumu, visu samaisa vienmērīgā masā, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
2. Sparģeļus atdala no cietās daļas, pārlaužot uz pusēm. Mīksto daļu sagriež nelielos gabaliņos un iemaisa sakultajā olu masā.
3. Mafinu pannu kārtīgi ieziež ar izkausētu sviestu, kurā ieklāj filo mīklu trīs kārtās, starp katru mīklas kārtu ieziežot papildu sviestu. Mafinu pannas iedobītēs salej olu masu, katram kišam virsū uzliek nelielu kazas siera gabaliņu.
4. Liek cepties krāsnī 180 ºC temperatūrā 15–20 minūtes, līdz kiši kļūst zeltaini brūni un gatavi.

GATAVO: Ernests Hvostovojs
STILS: Baiba Prindule-Rence
FOTO: Anda Upmale