18 cepumiem
230 g sviesta istabas temperatūrā
300 g cukura
1 ola
290 g kviešu miltu
½ tējkarotes cepamā pulvera
šķipsna sāls
1 tējkarote vaniļas cukura
Miza no ½ citrona
DEKORAM
200 g baltās šokolādes
½ tējkarotes baltās šokolādes krāsvielas
20 g tumšās šokolādes
Sviestu ar cukuru un vaniļas cukuru saputo gaisīgu, pievieno olu un turpina putot. Pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls, un visu kārtīgi samaisa. Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu un iemīca to.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ℃ temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. No mīklas veido apmēram 50 g lielas bumbiņas, ja nepieciešams, rokas var saberzt ar miltiem, lai mīkla neliptu klāt. Mīklas bumbiņu, liekot uz cepamā papīra, nedaudz pieplacina. Bumbiņas liek ar lielām atstarpēm, lai tās nesaplūstu kopā. Ja vēlas mazākus cepumiņus, tad bumbiņas veido mazākas.
Liek cepties uz 10–12 minūtēm, pēc cepšanas atdzesē.
Ūdens tvaikos liek kausēties balto šokolādi ar balto krāsu. Kad tā izkususi, klāj pāri cepumiem, ļauj tiem sastingt, un tad ar konditorejas maisiņu uzspiež mūmijas pārsējus. Iezīmē acis un ar izkausētu tumšo šokolādi iezīmē zīlītes.