Nachos Grande

2 pakas (~100 g) tortiljas čipsu
2 burciņas Vegin dārzeņu čili mērces
100 g Violife vai cita vegāniskā Čedaras tipa siera

GVAKAMOLEI
2 gatavi avokado
1 mazs sarkanais sīpols
sula no ½ laima
svaigs čili pipars
šķipsna sāls
pāris kinzas lapiņu

2 lieli tomāti
4 ēdamkarotes konservētas kukurūzas

1. Avokado saspaida ar smalki sakapātu sīpolu, čili un kinzas lapiņām. Pievieno sāli un laima sulu.
2. Pusi čipsu izklāj plakanā cepeškrāsns traukā. Pa virsu kārto pusi dārzeņu čili mērces un uzrīvē pusi siera. Pa virsu liek otru kārtu čipsu, mērces un siera. Cep krāsnī 180 °C temperatūrā 5–10 minūtes, līdz siers ir mīksts.
3. Pa virsu liek kubiņos sakapātu tomātu, kukurūzu, gvakamoli, svaigus lociņus vai kinzas lapiņas.

Gatavo: Rūdolfs Kalniņš
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale