Receptes

NORVĒĢIJA – Norvēģu pica ar kūpinātu lasi

3 picas

Picas pamatnei:
1 kg smalko kviešu miltu
14 g rauga
2 ēdamkarotes eļļas
600 ml ūdens
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sāls
(ar šādu mīklas daudzumu pietiks 3 vidējām vai 2 lielām picām)

Picas virsai:
400 g kūpināta laša filejas
neliela sauja kaperu
4 ēdamkarotes skyr jogurta
200 g mīkstā kazas siera
2 avokado
neliels saišķītis diļļu
3 ēdamkarotes pesto
3 saujas rukolas

  1. Vispirms pagatavo picas mīklu. Raugu un cukuru ieber mazā trauciņā vai tējas krūzītē un aplej ar nelielu daudzumu silta ūdens. Atstāj uz pāris minūtēm, līdz raugs saputojies līdzīgi kapučīno putiņām.
  2. Lielā bļodā ber miltus kopā ar sāli, pievieno rauga maisījumu. Masu mīca, pamazām pievienojot viegli siltu ūdeni. Masa sākumā liksies ķepīga, bet ir jāturpina mīcīt, līdz tā atlec no rokām un paliek vijīga. Jāmīca vismaz 12 minūtes. Pēc tam mīklu noliek siltā vietā, apklāj ar dvielīti un ļauj tai uzrūgt 30 minūtes.
  3. Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz kārtīgi izmīca. Ņem ⅓ mīklas un izrullē vai izstaipa ar rokām, līdz iegūta aptuveni 0,5 cm bieza kārta. To liek cepties līdz 200 °C temperatūrai sakursētā cepeškrāsnī vai uz grilla. Apcep no abām pusēm, līdz jūtama maizes smarža un picas pamatne ir kļuvusi manāmi kraukšķīga.
  4. Skyr jogurtu saputo kopā ar kazas sieru, kūpinātu lasi sagriež šķēlītēs, avokado daiviņās.
  5. Pāri izceptajai pamatnei smērē siera krēmu, kārto rukolas lapiņas,plānas kūpināta laša šķēlītes, avokado, kaperus un pavisam nedaudz pesto.
  6. Ēd uzreiz, picu pasniedzot ar citrona daiviņām.