6–8 porcijām
200 g auzu pārslu
20 g miltu
90 g cukura
90 g sezama tahini pastas
1 tējkarote kanēļa
800 g ogu maisījuma
50 g kukurūzas cietes
20 ml citronu sulas
citrona miza no 1 citrona
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
50 g cukura
- Uz pannas ber auzu pārslas un viegli apgrauzdē, pievieno cukuru, maisa, kamēr cukurs izkusis un auzu pārslas sakaramelizējušās.
- Ieber bļodā, pievieno kanēli, miltus, tahini pastu un apmaisa, līdz veidojas irdena masa.
- Bļodā ber ogu maisījumu, pievieno citronu sulu un miziņu, cukuru, vaniļas ekstraktu, kukurūzas cieti, apmaisa.
- Visu kārto karstumizturīgā cepamajā traukā, apakšā liek ogu masu, pa virsu ber auzu pārslu kramblu. Cep 200 °C temperatūrā 30–40 minūtes, atdzesē un pasniedz ar saldējumu.
GATAVO: Tomass Zīle
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE