6–8 porcijām

200 g auzu pārslu
20 g miltu
90 g cukura
90 g sezama tahini pastas
1 tējkarote kanēļa
800 g ogu maisījuma
50 g kukurūzas cietes
20 ml citronu sulas
citrona miza no 1 citrona
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
50 g cukura

  1. Uz pannas ber auzu pārslas un viegli apgrauzdē, pievieno cukuru, maisa, kamēr cukurs izkusis un auzu pārslas sakaramelizējušās. 
  2. Ieber bļodā, pievieno kanēli, miltus, tahini pastu un apmaisa, līdz veidojas irdena masa.
  3. Bļodā ber ogu maisījumu, pievieno citronu sulu un miziņu, cukuru, vaniļas ekstraktu, kukurūzas cieti, apmaisa. 
  4. Visu kārto karstumizturīgā cepamajā traukā, apakšā liek ogu masu, pa virsu ber auzu pārslu kramblu. Cep 200 °C temperatūrā 30–40 minūtes, atdzesē un pasniedz ar saldējumu. 

GATAVO: Tomass Zīle 
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE