Receptes

Onigirazu jeb suši sviestmaize

150 g suši rīsu
50 ml rīsu etiķa
200 g laša filejas
1 laims
3 tējkarotes Sriracha mērces
1,5 ēdamkarote majonēzes
4 suši lapas
1 avokado
⅓ garā gurķa

  1. Rīsus trīs reizes noskalo aukstā ūdenī, līdz skalojot tas vairs nav tik duļķains.
  2. Rīsus ber katliņā, pārlej pāri ūdeni 1 cm augstumā un vāra 10 minūtes. Pēc tam noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj vēl uz 10 minūtēm, līdz rīsi uzbrieduši. Tiem jābūt krēmīgiem, mazliet lipīgiem, bet ne izjukušiem.
  3. Rīsus ar koka vai plastmasas lāpstiņu izklāj uz koka dēlīša vai paplātes un ļauj atdzist. Atdzisušiem rīsiem pārlej pāri un iemaisa rīsu etiķi.
  4. Laša fileju atdala no ādas un asakām un smalki sakapā. Pievieno laima sulu, un atstāj lasi iemarinēties uz 10–15 minūtēm, pēc tam pievieno Sriracha mērci, majonēzi un samaisa.
  5. Gurķi sagriež smalkos stienīšos, avokado sagriež šķēlītēs.
  6. Uz dēlīša priekšā liek nori lapu ar spīdīgo pusi uz āru.
  7. Lapas viducī kārto pikucīti rīsu, izlīdzina tos apmēram maizes šķēles biezumā, pāri tiem liek laša maisījumu, avokado, gurķus un noslēdz ar vēl vienu kārtu rīsu.
  8. Nori lapas stūrīšus kā aploksni saloka uz vidu, veidojot kvadrātu. Gatavu ar mitriem pirkstiem aizlipina kopā un ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm sastingt. Pareizu salocīšanas veidu un procesu iesaku paskatīties kādā youtube pamācības video, ierakstot how to make onigirazu vai sushi sandwich.
  9. Izņemtu no ledusskapja pārgriež pa diagonāli un ēd kā maizīti.

Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anete Rūķe