200 g svaiga laša filejas
200 g sniega zirņu
1 kastīte zirņu dīgstu
1 mango
1 avokado
1 saldais citrons
30 g sviesta
sauja svaigu pētersīļu
sauja svaigu piparmētru
sāls un svaigi malti melnie pipari
zaļā tabasko mērce
2 četrstūra gabali cepamā papīra
- Pētersīļus un piparmētras sakapā, ⅔ sajauc kopā ar sviestu, šķipsniņu sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
- Katras cepampapīra loksnes vidū kārto sniega zirņu pākstis, tām pāri klāj laša filejas gabaliņu. Uz zivtiņas liek piciņas zaļumu sviesta. Visu pārkaisa ar vēl nedaudz sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Sainīti aizloka ciet, saspiežot un mazliet ierullējot kopā vispirms pretējās malas, tad pieliekot klāt abus sānus. Cep 180 °C temperatūrā 15 minūtes.
- Pagatavo salsu. Mango un avokado nomizo un sagriež smalkos kubiņos. Pievieno atlikušos zaļumus, piespiež sulu no ½ citrona, 5–7 pilienus tabasco un pēc garšas papildina ar sāli un nedaudz medu vai kļavu sīrupu. Sajauc visu kopā.
- Pasniedz katram ēdājam vienu sainīti ar nedaudz salsas un šķēlīti saldā citrona. Zirņu dīgsti kalpos gan kā skaista dekorācija, gan veselīgs našķis, ko piekost klāt.
Lasis ir labs olbaltumvielu, dzelzs un arī A vitamīna avots. Tas satur mūsu novājinātiem organismiem tik nepieciešamās omega-3 taukskābes. Šoreiz to pasniegsim ar garšaugu sviestu, kur ir arī piparmētras svaigumam un sniega zirņi. Visu sautēsim papīra sainīšos, lai nekas no labajām lietām neiztvaikotu un neiztecētu ārā.