Receptes

Pasta ar biešu pesto un tīģergarnelēm

4 porcijām 

BIEŠU PESTO
200 g marinētu biešu
3 daiviņas ķiploku
50 g ciedru riekstu
50 ml ķirbju sēklu eļļas
sāls un pipari pēc garšas

200 g tīģergarneļu
20 g sviesta
1 čili pipars
1 daiviņa ķiploka 
500 g pastas
zaļumi pasniegšanai

  1. Visas sastāvdaļas, kas ir paredzētas biešu pesto gatavošanai, liek blenderī un sablendē viendabīgā masā. Ja pesto vēlas mazliet šķidrāku, var pievienot vēl eļļu. 
  2. Tīģergarneles notīra, uzkarsētā pannā liek sviestu, sagrieztu ķiploku un čili piparu, liek garneles un cep 3 minūtes no katras puses. Kad tās gatavas, ņem nost no pannas. 
  3. Liek vārīties pastu uz 10 minūtēm. Kad pasta gatava, bļodā ieber pastu, pievieno biešu pesto, samaisa, kārto uz šķīvja, pievieno garneles un dekorē ar mikrozaļumiem. 

GATAVO: Tomass Zīle 
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE