4 porcijām
BIEŠU PESTO
200 g marinētu biešu
3 daiviņas ķiploku
50 g ciedru riekstu
50 ml ķirbju sēklu eļļas
sāls un pipari pēc garšas
200 g tīģergarneļu
20 g sviesta
1 čili pipars
1 daiviņa ķiploka
500 g pastas
zaļumi pasniegšanai
- Visas sastāvdaļas, kas ir paredzētas biešu pesto gatavošanai, liek blenderī un sablendē viendabīgā masā. Ja pesto vēlas mazliet šķidrāku, var pievienot vēl eļļu.
- Tīģergarneles notīra, uzkarsētā pannā liek sviestu, sagrieztu ķiploku un čili piparu, liek garneles un cep 3 minūtes no katras puses. Kad tās gatavas, ņem nost no pannas.
- Liek vārīties pastu uz 10 minūtēm. Kad pasta gatava, bļodā ieber pastu, pievieno biešu pesto, samaisa, kārto uz šķīvja, pievieno garneles un dekorē ar mikrozaļumiem.
GATAVO: Tomass Zīle
FOTO: ANDA UPMALE
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE