300 g novārītu Just Nature turku zirņu
Sāls pēc garšas

Karija pulveris*
Olīveļļa

  1. Turku zirņus pēc vārīšanas nosmeļ un izkārto uz pannas, lai apžūst.
    2. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm.
    3. Izņem no krāsns, apslaka ar eļļu, apber ar garšvielām un rūpīgi apmaisa. Liek atpakaļ grauzdēties uz 10 minūtēm. Ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas un nedaudz apmaisa, lai zirņi vienmērīgi apgrauzdējas.
    4. Atkarībā no tā, cik mīksti zirņi novārīti, var atšķirties grauzdēšanas laiks – ja šķiet, ka ir gana cieti, ilgāk krāsnī neatstāj. Pēc izņemšanas no krāsns ļauj tiem atdzist un tad bauda kāru muti!

 

*Var izmantot arī citu garšvielu maisījumu, piemēram, paprikas pulveri.