100 g pelēko zirņu
100 g kūpinātas cūkas pavēderes
100 g sīpolu
50 g saberztu kaņepju sēklu
kefīrs, ko piedzert klāt
Šī uzkoda ir paredzēta, lai skaisti pasniegtu kā sagaidīšanas mielastu saviesīgā pasākumā vai barojošu spēka avotu pārgājienā pie dabas.
Pelēkos zirņus pa nakti uzbriedina, tad nākamajā rītā vāra vairākas stundas, līdz tie pavārās un sāk jukt. Pa to laiku uz pannas apcep sīpolus un smalki sagrieztas cūkas pavēderes. Zirņus nokāš, visu atdzesē istabas temperatūrā. Visu kopā sablendē vai samīca un veļ bumbiņās. Bumbiņas panē saberztās kaņepju sēklās un liek ledusskapī atdzesēties.
Gatavo: Renārs Purmalis
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs