2 porcijām
200 g pērļu grūbu
500 ml dārzeņu buljona
100 ml baltvīna
100 g portobello sēņu
100 g sparģeļu
1 sīpols
2 daiviņas ķiploku
70 g Parmas siera
50 g sviesta
20 g svaiga timiāna
sāls un pipari pēc garšas
olīveļļa cepšanai
1. Vidēja izmēra katlā viegli apcep sakapātu sīpolu un ķiplokus, pievieno timiānu, sāli un piparus. Katlā ieber pērļu grūbas, aplej ar vīnu, pievieno pusi sviesta. Ļauj vīnam novārīties, pēc tam nelielās daļās pievieno buljonu. Buljonu pievieno līdz brīdim, kad grūbas ir mīkstas un krēmīgas, bet saglabājušas formu,
2. Sparģeļiem nomizo kātiņus un atdala cieto daļu. Sparģeļus kopā ar sēnēm sagriež nelielos gabaliņos un apcep sviestā atsevišķā pannā, pievienojot sāli un piparus pēc garšas.
3. Apceptos dārzeņus iemaisa grūbu risoto, pievieno rīvētu Parmas sieru un pasniedz uz šķīvja.
GATAVO: Ernests Hvostovojs
STILS: Baiba Prindule Rence
FOTO: Anda Upmale