Receptes

PISTĀCIJU – CITRONU KŪKA

Pamatnei 

450 g filo mīkla  
250 g Ghee sviests, silts 
350 g pistācijas lobītas, sakapātas  
100 g cukurs 

Citronu – safrāna krēms 

200 g cukurs 
4 citronu miziņa  
6 bio olas  
240 g citronu sula  
20 g kukurūzas ciete 
5 g sāls  
šķipsniņa safrāna  
115 g sviests, mīksts  

1. Filo mīklu izklāj uz galda. Apsmērē to ar karstu Ghee sviestu. Liec nākamo loksni un apsmērē to ar sviestu. Izveido 4 kārtas. Ieklāj tās kūkas formā. 

2. Sakapā pistācijas, sadali tās divās daļās. Katrai daļai pievieno 50 g cukura. Vienu daļu pistāciju, izlīdzini kūkas formā uz mīklas. Atkārtoti izveido 4 mīklas un sviesta slāņus un ieklāj tos kūkas formā uz pistācijām.  

3. Atkārto procesu, līdz iegūsti 2 riekstu slāņus apklātus ar mīklu. Ar zobu bakstāmo sadursti mīklas virspusi, lai cepot tā nepūstos. Cep 180 Cº/30 min , līdz mīkla ir zeltaina. Atdzesē pamatni. 

4. Savieno cukuru un sarīvētas citrona miziņas, un atstāj uz dažām minūtēm, lai miziņas izdalītu aromātiskās eļļas. Pievieno olas, citronu sulu, kukurūzas cieti, sāli un safrānu. Karsē masu to nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē. Noņem no uguns, karstajā masā iemaisi sviestu. Masu izberz caur sietu, lai atbrīvoties no citronu miziņam. Masu lej uz filo mīklas un liec ledusskapī neapklātu uz nakti sastingt.