Receptes

Rabarberu un zemeņu tarte tatin

4–6 porcijām

2 plāksnes saldētas kārtainās mīklas
500 g zemeņu
1 rabarbers
50 g sviesta
100 g cukura

panna ar metāla rokturi

Šo desertu gatavo pannā ar metāla rokturi vai cepamajā traukā.

Saldētās mīklas plāksnes atlaidina.
Zemenes notīra un sagriež ceturtdaļās. Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos.
Pannā izkausē sviestu kopā ar cukuru. Pievieno rabarberus, un pavāra 5 minūtes. Noņem no uguns, un pievieno zemenes.
Kārtaino mīklu mazliet izrullē, ja nepaciešams, ņem divas plāksnes, ūdeni izmantojot kā līmi to salipināšanai. Mīklu pārklāj pannas saturam, liekās maliņas ieloka uz iekšu. Ar dakšiņu sadursta mīklā dažus caurumiņus.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Tarti cep 25–30 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna.
Pēc cepšanas atdzesē 10–15 minūtes. Pasniedz siltu.

 

GATAVO: ANNA BIRMANE
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS
STILS: LINDA VILMANSONE