10 gabaliem
MĪKLAI
115 g kviešu miltu
1 tējkarote kakao
1 tējkarote cepamā pulvera
100 g cukura
1 ola
šķipsna sāls
100 g sviesta
90 g kefīra
⅓ tējkarotes soda
½ tējkarotes ābolu etiķa
½ tējkarotes vaniļas cukura
1 tējkarote šķidrās sarkanās pārtikas krāsvielas
KRĒMAM
200 g maskarpones siera
100 g saldā krējuma
70 g pūdercukura
½ vaniļas pāksts
50 g baltās šokolādes
½ tējkarotes sarkanās šokolādes krāsas
50 g tumšās šokolādes
spīdumiņi, pērlītes
Cepeškrāsni sakarsē līdz 170 ℃ temperatūrai, sagatavo mafinu pannu ar 10 mafinu papīriņiem.
Bļodā liek sodu, pievieno tai etiķi un apmaisa. Pievieno kefīru, sajauc sastāvdaļas un noliek malā.
Tikmēr saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz izveidojas gaisīgas putas. Pievieno sarkano krāsvielu.
Izkausē sviestu un pievieno to kefīra masai, iemaisa.
Citā bļodiņā izsijā miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. To pievieno olu masai, viegli iecilā. Abus maisījumus savieno, maigi iecilājot tā, lai visas sastāvdaļas ir sajaukušas.
Masu pilda formiņās, liek cepties uz 20–25 minūtēm. Pēc cepšanas atdzesē.
Maskarpones sieru saputo kopā ar sēkliņām no vaniļas pāksts un pūdercukuru, pievieno saldo krējumu, visu saputo viendabīgā un stingrā krēmā.
Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē ar to atdzisušos kapkeikus. Liek ledusskapī.
Ūdens tvaikos izkausē balto šokolādi ar sarkano krāsvielu. Izņem kapkeikus no ledusskapja un nošļaksta tos ar sarkano šokolādi. Liek atpakaļ ledusskapī.
Tumšo šokolādi izkausē, un uz cepamā papīra uzzīmē zirnekļa tīklus, tos var pārbērt ar pērlītēm. Ļauj tiem sastingt. Pāri palikušo sarkano krāsvielu liek ar tējkaroti uz cepamā papīra un ar pirkstu uzvelk asti.
Kapkeikus dekorē ar sastingušajiem zirnekļa tīkliem.