Receptes

Risotto ar zirņu biezeni un bazilika pesto

4 personām

  •     300 g Alce Nero organiskie arborio rīsi
  •     700 ml buljons
  •     Šarlotes sīpols
  •     400 g svaigu vai saldētu zirņu
  •     4 bazilika lapiņas
  •     augstākā labuma olīveļļa
  •     60 g rīvēta Peccorino siera
  •     1 burciņa pesto
  •     Sāls

Lielā pannā uzkarsē 2 karotes eļļas, pievieno rīsus un uz vidējas liesmas apgrauzdē. Pēc 2 minūtēm pievieno buljonu, vārītu un smalki sagrieztu šalotes sīpolu; turpina gatavot apmēram 15 minūtes; laiku pa laikam samaisot un, ja nepieciešams, pievieno sāli pēc garšas.

Pagatavo zirņu biezeni. Izmanto virtuves kombainu, lai sablenderētu neapstrādātus zirņus, bazilika lapas, pecorino sieru un 40 ml neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas, lai iegūtu graudainu maisījumu ar svaigu garšaugu aromātu.