Receptes

RUDENĪGIE SMĒRIŅI

3 lieli burkāni
1 čili
200 g turku zirņu
sāls un pipari pēc garšas
150 g vārītu biešu
4 daiviņas ķiploku
200 g bezpiedevu krēmsiera
1 sarkanais sīpols
20 ml olīveļļas
2 lielas paprikas
1 mazs baklažāns
2 zariņi timiāna
sāls un pipari pēc garšas
4–5 Delizie Di Calabria čili pipari eļļā

Burkānus liek vārīties ūdenī, vāra, līdz tie ir mīksti. Ūdeni, kurā burkāni vārījās, nelej ārā, bet atstāj.
Blenderī liek vārītos burkānus, čili, turku zirņus, sāli un piparus, visu kārtīgi sablendē viendabīgā masā. Ja masa ir par biezu, var pieliet klāt ūdeni, kurā vārījās burkāni.
Bietes liek blenderī, pievieno ķiplokus, un visu sablendē līdz viendabīgai masai. Biešu masu iemaisa krēmsiera masā un izmaisa, lai nav kunkuļu.
Sarkano sīpolu smalki sakapā, liek uzkarsētā katliņā un apcep olīveļļā. Pa to laiku sagriež papriku un baklažānus un liek cepties pie sīpoliem. Pievieno timiāna zariņus, sāli, piparus un čili piparus eļļā, sautē, līdz masa ir palikusi kā čatnijs.
Visus smēriņus var pasniegt ar maizi, krekeriem vai svaigiem dārzeņiem.