Receptes

Rudzu maizes smiltis ar šokolādi un biezpiena krēmu, ogu mērcē

3 šķēles rudzu maizes
100 g melnās šokolades 70
100 g brūnā muskavado cukura
400 g biezpiena
100 ml saldā krējuma
20 g želatīna
80 g cukura/ 50 g ūdens (abi kopā izkausēti līdz sīrupa konsistencei, atdzesēti)
1 apelsīna miza

Ogu mērce
100 g zemeņu /50 g pektīna cukura
100 g aveņu /50 g pektīna cukura
100 g smiltsērkšķu/ 50 g pektīna cukura

Sagriez maizi kubiņos un nograuzdē cepeškrāsnī, līdz tā ir  zeltaini brūna un kraukšķīga. Atdzesē un sablendē blenderī līdz  smilšu konsistencei, šokolādi sarīvē uz rīves.

Sajauc rudzu maizes smiltis ar šokolādi un muskavado cukuru, tur vēsumā. Biezpienu liek kombainā vai putotājā un pievieno saldo krējumu, saputo līdz viendabīgai masai. Atsevišķi aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu, tad izkausē. Pie biezpiena masas pievieno cukura sīrupu pēc garšas. Putojot biezpiena masu, pievieno izkausētu želatīnu, kārtīgi iemaisa, liek bļodā, lai sarec ledusskapī 12 stundas.

Ogas (katru atsevišķi) sablendē ar cukuru un uzsilda, lai cukurs izkūst, tad atdzesē, lai veidojas 3 mērces.

Pasniedzot liek dziļā deserta traukā rudzu maizes smiltis un ar karoti biezpiena krēmu, pārslaka ar ogu mērcēm.