Receptes

SACEPUMS AR TRUŠA GAĻU UN KAZAS SIERU

6 palielām porcijām

1 liels saldais kartupelis vai 2 vidēji
¼ selerijas saknes 
5 stingri tomāti
5 sarkanie sīpoli
500 g truša gaļas bez kauliem
250 g mīkstā kazas siera
200 ml saldā krējuma
3 lielas tējkarotes medus
4 tējkarotes franču sinepju
3–4 ēdamkarotes olīveļļas
1 paciņa sausā oregano
sāls, pipari

1. Bļodiņā samaisa 2–3 tējkarotes sinepju, 3 ēdamkarotes olīveļļas, sāli, piparus un pievieno 2 tējkarotes medus. Pagaršo gaļas marinādi un piemēro savai gaumei, papildinot kādu no sastāvdaļām.
2. Gaļu sagriež mazos gabaliņos, liek traukā, pārlej ar marinādi, samaisa un atstāj uz kādu stundu ledusskapī. 
3. Selerijas sakni un saldo kartupeli nomizo un sarīvē plānās šķēlēs. 
4. Sarkanos sīpolus sagriež smalkās ripiņās. Šeit ir izvēle: ja jums patīk sīpolu struktūra, tad varat atstāt to svaigu, ja ne, tad iesaku uz pannas tos apsautēt, jo sacepumā tik ļoti mīksti tie neizcepsies. 
5. Mīksto kazas sieru saspaida bļodiņā un pievieno saldo krējumu, labi samaisa viendabīgā masā (var arī blendēt), pievieno mazliet sāls, pievieno medu, sinepes un 1 tējkaroti olīveļļas. Pagaršo, vai ir jūsu gaumē. Lai nelaistu zudumā marinādi, es pašās beigās siera masai pievienoju arī to. Tikai uzmanieties, tur bijusi termiski neapstrādāta gaļa, tā kā ar pagaršošanu neaizraujieties, it īpaši, ja trusi aizstāj ar vistu. 
6. Cepamo formu ietauko, pirmo liek selerijas kārtu. To pārsmērē ar pagatavoto siera masu. Turpina ar saldajiem kartupeļiem, truša filejas gabaliņiem, sarkano sīpolu un tomātiem. Pārsmērē ar mazu daļu no siera masas. Atkārto kārtas: saldais kartupelis, truša fileja, sarkanais sīpols un tomāti. Visu pārlej ar siera masu. Pārkaisa ar oregano.
6. Liek līdz 190 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep vismaz 35–40 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Tā kā sacepumā ir daudz tomātu, kas ļoti sulo, no krāsns izņemtam gatvam sacepumam būs arī liekais šķidrums, ko var mazliet noliet. 
8. Pasniedz siltu.

GATAVO: INGA KALNIŅA
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE
FOTO: ANDA UPMALE