Salāti ar grilētu vistu un zemenēm
4 personām
MARINĀDEI
500 g atkaulotu vistu šķiņķīšu
2 daiviņas ķiploku
½ glāzes tonika
1 ēdamkarote brūnā cukura
1 apelsīns
pāris pilienu tabasko mērces
6 smalki sakapātas svaigas lauru lapas
1 glāze kefīra
SALĀTIEM
140 g spinātu
100 g zemeņu
2 avokado
150 g mini mocarellas siera bumbiņu
sauja grauzdētu valriekstu
MĒRCEI
50 ml olīveļļas
1 apelsīns
1 daiviņa ķiploka
1 tējkarote brūnā cukura
šķipsniņa malta kanēļa
- Pagatavo marinādi. Ķiplokus smalki sakapā, sajauc ar toniku, brūno cukuru un miziņām un sulu no 1 apelsīna. Pievieno pāris pilienus tabasko, sasmalcinātas lauru lapas, kefīru, un liek marinēties vistu šķiņķīšus vismaz uz 2 stundām.
- Iemarinētus vistu šķiņķus liek grilēties 4–5 minūtes no katras puses un 5 minūtes “atpūtina”, ietinot folijā. Pēc tam sagriež nelielās strēmelēs.
- Pagatavo salātus. Vidēja izmēra lēzenā bļodā liek spinātu lapiņas pāri kārto ceturtdaļās sagrieztas zemenes, mocarelas bumbiņas un šķēlītēs sagrieztus avokado. Pāri kārto vistas gabaliņus un valriekstus.
- Pagatavo mērci. Apelsīnam norīvē miziņu, sajauc kopā olīveļļu, pievieno apelsīna sulu, smalki sakapātu vai sarīvētu ķiploka daiviņu, brūno cukuru un kanēli. Visu kārtīgi samaisa kopā un pasniedz ar salātiem.