SALDĀ KARTUPEĻA SPAGETI (SPIRĀLES) AR TOFU GABALIŅIEM
2 personām
1 saldais kartupelis
200 g vārītu vai konservētu turku zirņu
neliela buntīte piparmētru lapiņu
½ tējkarotes kumīna
½ tējkarotes sarkanās kūpinātās paprikas
½ tējkarotes ķiploku pulvera
200 g tofu siera ar zaļumiem
1 ēdamkarote vīnogu kauliņu eļļas
MĒRCEI
100 g Indijas riekstu
2 daiviņas ķiploku
sula no 1 citrona
½ tējkarotes medus
1. Indijas riekstus aplej ar 100 ml ūdens un ļauj tiem 15 minūtes izmirkt.
2. Saldo kartupeli ar speciālu dārzeņu rīvi savirpina spirālēs. Ja šāda rīve nav pieejama, saldo kartupeli var sagriezt vienkārši smalkos kubiņos vai sarīvēt.
3. Spirāles vāra karstā sālsūdenī ~ 4 minūtes, līdz tās kļuvušas mazliet mīkstākas.
4. Tofu sieru sagriež 1 x 1 cm lielos gabaliņos un viegli apcep uz pannas.
5. Pagatavo mērci. Indijas riekstus ar visu ūdeni sablendē kopā ar ķiplokiem, citronu sulu un medu, līdz iegūta viendabīgas konsistences krēmīga masa. Pēc garšas pievieno sāli.
6. Konservētus vai vārītus turku zirņus apgrauzdē uz pannas un sajauc ar garšvielām.
7. Saldā kartupeļa nūdeles liek bļodiņā, sajauc ar piparmētru lapiņām, pievieno tofu sieru, kraukšķīgos turku zirņus un ēd ar Indijas riekstu mērci.