Saldā kartupeļa un tomātu zupa
4 porcijām
1 saldais kartupelis jeb batāte
1 bundža turku zirņu
1 bundža tomātu savā sulā
3 vidēji sīpoli
1 pilna tējkarote samalta koriandra
1. Katliņā liek sagrieztus sīpolus un saldo kartupeli un ļauj tiem viegli cepties 2–4 minūtes.
2. Pieber samaltu vai piestā viegli saspiestu koriandru, lai tas dabū karstumu vai nedaudz apgrauzdējas, un uzreiz lej klāt tomātus savā sulā.
3. Ber klāt turku zirņus, un pārlej visu ar ūdeni tik daudz, lai visu nosedz. Pielejot ūdeni mazāk, tas būs sautējums, bet, ja vairāk, tad zupa. Var arī dubultot daudzumu, tad pirmajā dienā būs zupa, otrajā – sautējums, trešajā – mērce pie pastas.
4. Pieliek sāli pēc garšas, un labu apetīti.
GATAVO: RENĀRS PURMALIS
FOTO: MĀRIS KISEĻOVS