2 ēdamkarotes mini māršmelovu
2 ēdamkarotes auzu pārslu
1 mīklas bumbiņa
4 ēdamkarotes “Lazdonas” šokolādes krēma
200 g zemeņu
30 g baltās šokolādes

 

GATAVO: KASPARS ALKSNIS
FOTO: ANDA UPMALE

Olīveļļa ir sastāvdaļa, kas var pavisam vienkārši “nokaut” pat vislabāko picu. Itālijā olīveļļa ir ikdiena, un, visticamāk, ka ikviens itālis arī olīveļļu, ko lieto mājās, ir pircis no kaimiņa vai no kāda radinieka dienvidos. Picai pavisam noteikti ir nepieciešama Extra virgin olīveļļa, kas ir aromātiska un svaiga, tātad augstākā labuma un pirmā spieduma olīveļļa.

  • Krāsnī apcep māršmelovus un auzu pārslas, līdz tie ir zeltaini brūni.
  • Ar pirkstiem mīklas bumbiņu veido arvien plakanāku, atstājot malas biezākas.
  • Virsū ziež šokolādes krēmu.
  • Cep 250 ºC temperatūrā aptuveni 4–5 minūtes, līdz krēms pakusis un picas garoziņa apbrūnējusi.
  • Uz picas ber apceptās auzu pārslas, kārto sagrieztās zemenes, pa virsu liek māršmelovus un uzrīvē balto šokolādi.