3–5 porcijām
- 2 saldie kartupeļi
- 20 ml olīveļļas, sāls
- 100 g rukolas
- 250 g Lapzemes siera
- 1 cukīni
- 100 g krāsainu ķiršu tomātu
- sauja aveņu
- 20 g grauzdētu ciedru riekstu
MĒRCEI
- 40 g lāceņu ievārījuma
- 25 ml olīveļļas
- 10 ml citronu sulas
- šķipsna sāls, pipari
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Saldos kartupeļus nomizo un sagriež ripiņās, liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, pārlej ar olīveļļu, pārber ar sāli un cep 20 minūtes.
Lapzemes sieru sagriež trīsstūra formas gabaliņos un apcep no abām pusēm uz grila pannas, pēc tam apcep arī saldā kartupeļa ripiņas.
Cukīni ar mizotāju samizo un satin nelielās rozītēs, ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm.
Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā.
Servējamā traukā liek rukolu, saldos kartupeļus, Lapzemes sieru, ķiršu tomātus, cukīni, avenes un ciedru riekstus. Visu pārlej ar mērci.