4–6 porcijām
- 500 g Baby jauno kartupeļu
- 200 g laša filejas
- 100 g zaļo pākšu pupiņu
- 100 g ķiršu tomātu
- 50 g olīvu
- 30 g kaperu
- 6 paipalu olas
- ½ sarkanā sīpola
- 1 ēdamkarote bazilika pesto
Padoms! Grilēto lasi var aizstāt ar tunča steiku – garšos izcili arī šajā salikumā.
MĒRCEI
- 40 ml Extra virgin olīveļļas
- sula no ½ citrona
- ½ tējkarotes Dižonas sinepju
- 1 tējkarote medus
- sāls un pipari pēc garšas
Kartupeļus novāra mīkstus ar visu miziņu. Paipalu olas novāra 1,5 minūtes. Pupiņas noblanšē – vāra karstā ūdenī 3 minūtes un tad pārliek ledus ūdenī strauji atdzist.
Lasi apsmērē ar sāli un pipariem un cep uz karstas pannas vai grila zeltaini brūnu no abām pusēm.
Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas un ar dakšiņu vai putojamo slotiņu samaisot visu viendabīgā mērcē. Pēc garšas var pievienot vēl skābumu, sāļumu vai saldumu.
Novārītos kartupeļus apviļā pesto un liek uz servējamā šķīvja. Liek pārējās sastāvdaļas – saplucinātu lasi, olīvas, ķiršu tomātus, paipalu olas, sarkano sīpolu, pupiņas, pāri pārber kaperus. Pārlej ar mērci un pasniedz.