200g milti
50g kukurūzas milti
100g cukurs
3 ½ tēj.k. cepamais pulveris
šķipsniņa sāls
180g ricottas siers
2 olas
100ml laba olīveļļa
1 citrona miza un sula
Anna Birmane – kulinārijas blogere Anna Panna
Pavasarim piestāv Itālijas iedvesmota citronkūka! Divi produkti, kuri manuprāt raksturo itāļu desertu virtuvi, ir ricotta un polenta. Polenta jeb kukurūzas milti kūkām piešķir lielisku garšu un arī tekstūru. Savukārt ricottas siers – krēmīgumu.
Turklāt pagatavošana ir pavisam vienkārša.
Krāsni uzsilda 170 grādu temperatūrā.
Nepieciešamas divas bļodas -vienā saber un samaisa visas sausās sastāvdaļas, otrā – tā saucamās mitrās kā olas, ricottas siers, citrona sula, miziņa un olīveļļa. Pēc tam abu bļodu saturu samaisa kopā.
Cepamajā formā (20cm) ieklāj cepamo papīru un lej iekšā mīklu.
Cep krāsnī 30-35 minūtes.
Lai pagatavotu citrona, glazūru citrona sulā iemaisa pūdercukuru, līdz izveidojas viendabīga, nedaudz plūstoša masa. Ja glazūra ir pārāk šķidra, pievieno vairāk cukura.
Kad kūka ir izcepusies, tai ļauj nedaudz atdzist. Pirms pasniegšanas var pārbērt ar pūdercukuru.