Receptes

SAUSMAIZĪTES AR GARŠAUGU BIEZPIENU UN GRILĒTIEM DĀRZEŅIEM

200 g vājpiena biezpiena
2 ēdamkarotes krējuma vai bezpiedevu jogurta
sauja pētersīļu
sauja piparmētru
1 ēdamkarote kļavu sīrupa
sāls pēc garšas
1 paprika
¼ brokoļa
1 sarkanais sīpols
½ cukīni
sauja godži ogu
1 saldais vai parastais citrons

  1. Dārzeņus – papriku, sīpolu, brokoli, cukīni – sagriež ne pārāk smalki vienāda izmēra gabaliņos. No citrona sloksnītēs norīvē miziņu. Pannā uzkarsē olīveļļu un viegli apcep dārzeņus, lai tie ir gandrīz gatavi, bet vēl nedaudz kraukšķīgi. Pievieno godži ogas, pārslaka ar sulu no ½ citrona, pievieno sāli, piparus un citrona miziņas. Nedaudz miziņu var atstāt dekorācijai.
  2. Smalki sakapā zaļumus – pētersīļus un piparmētras.
  3. Biezpienu sajauc kopā ar krējumu, zaļumiem, kļavu sīrupu un sāli.
  4. Uz sausmaizītes bagātīgi liek biezpienu un pāri kārto grilētos dārzeņus ar godži ogām. Pārkaisa ar citrona miziņām. Labi garšos gan siltā veidā, gan arī atdzesēti.

BIO produktu stendā ir liela izvēle ar dažādām sausmaizītēm – gan vegāniskām versijām, kur pamatā biete vai burkāns, gan vairāk ierastajām – ar pilngraudu miltiem, graudiem, sēkliņām un riekstu gabaliņiem. Šoreiz sausmaizīte receptē, kas var būt gan pilnvērtīgas brokastis, gan arī vieglas vakariņas. Ātri, krāsaini un svaigi, pārkaisītas ar tik skaistajām godži ogām – īstu superfūdu šajā ziemas un pavasara pārejas periodā.