ŠAUSMĪGIE ZOBI
8 gab.
- 1 vidēja lieluma sarkans ābols
- 4 tējk. lazdu riekstu-šokolādes krēms
- 4 tējk. zemesriekstu sviests
- apm. 50 g lobīti zemesrieksti
- pāris zemenes – pēc vēlēšanās
Sagrieziet ābolu astoņās daļās un sagrieziet tās vēl uz pusēm tā, lai iegūtu 16 vienāda izmēra ābola šķēlītes. Attīriet šķēlītes no serdes. Uz divām šķēlītēm uzklājiet tējkaroti šokolādes krēma. Uz vienas šķēlītes mizas robežas piestipriniet riekstu “zobus” un uzlieciet pa virsu otru šķēlīti. Atkārtojiet to pašu ar zemesriekstu sviestu līdz visas ābola šķēlītes ir izlietotas. Ja vēlaties, sagrieziet zemenes šķēlēs un izmantojiet tās kā ābola mutes mēli
ACU ĀBOLU LIMONĀDES DZĒRIENS
1 personai
- 3 konservētas līčijas
- 3 saldētas upenes
- 2 cl līčiju konserva šķidrums
- 1 dl ogu limonāde (piemēram, Bio Mari aveņu-rabarberu limonāde)
- 0,5 dl gāzēts ūdens
- 1 rozmarīna zariņš – pēc vēlēšanās
Iespiediet upenes līčijās un ievietojiet tās glāzē. Pievienojiet konserva šķidrumu, atdzesētu limonādi un aukstu ūdeni. Noņemiet rozmarīna zariņam augšējās lapiņas un apakšā atstājiet tikai mazu buntīti, lai tasatgādinātu slotu. Ielieciet dzērienā vai izdekorējiet ar to glāzi.
DESU MŪMIJAS
Aptuveni 30 gab.
- 1 iepakojums (apm. 500 g) kārtainā rauga mīkla
- 2 iepakojumi (apm. 300 g) vidēja garuma desiņas (piem., Karni piknika grila desiņas)
- nedaudz kečups vai sinepes
Atkausējiet mīklu un sagrieziet aptuveni 1 cm platās loksnēs. Aptiniet mīklas loksnes ap desiņām un novietojiet uz cepamplāts, kas noklāta ar cepampapīru. Cepiet krāsnī 200 grādos aptuveni 10 – 12 minūtes, līdz mīkla kļūst gaiši brūna. Ar kečupu izveidojiet mūmijām acis un servējiet.
RAGANU SLOTAS
10 gab.
- apm. 10 sāļie salmiņi
- 1 iepakojums Estover “Pelīšu siers” plēšamās siera nūjiņas
- apm. 10 maurloki
Sagrieziet siera nūjiņas uz pusēm un ieplēsiet tās līdz pusei. Ieduriet salmiņu siera nesagrieztajā galā un izdaiļojiet ar sasietu maurloku.
ZIRNEKĻU CEPUMI
16 gab.
- 1 iepakojums (176 g) Oreo cepumi
- sāļo salmiņu iepakojums
- apm. 100 g svaigais siers
- dekoram cukura masas acis – pēc vēlēšanās
Uzmanīgi atveriet cepumus un pa vidu papildus to saturam iesmērējiet nedaudz svaigo sieru. Pārlauziet uz pusēm vai četrās vienādās daļās salmiņus un izveidojiet no tiem katram cepuma zirneklim astoņas kājas. Novietojiet atpakaļ cepuma otru pusi un, ja vēlaties, ar svaigo sieru piestipriniet cepumam ēdamās acis.