Receptes

SILTIE ČORIZO SALĀTI AR PAPRIKU UN KARTUPEĻIEM

600 g mazu jauno kartupeļu
2 dzeltenās paprikas
2 Vegin pikantās čorizo desas
60 g spinātu lapu
60 g rukolas
100 ml Extra virgin olīveļļas
4–6 daiviņas ķiploku
sāls, melnie pipari
šķipsna oregano
50 ml balzametiķa
1 tējkarote cukura
sauja pētersīļu lapiņu
svaigs čili pipars

  1. Kartupeļus sagriež uz pusēm, sajauc ar trešdaļu eļļas, sāli, pipariem un cep krāsnī 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes.
  2. Desu un papriku sagriež 2 cm platos gabaliņos. Pannā viegli uzkarsē atlikušo eļļu, pievieno desu, ko apcep uz vidējas uguns, līdz tā viegli apbrūninās.
  3. Pievieno papriku, cep vēl 3–5 minūtes, tad pievieno sasmalcinātus ķiplokus, apcep vēl 1–2 minūtes, pievieno balzametiķi, oregano un cukuru. Visu sajauc kopā ar ceptajiem kartupeļiem. Uz šķīvjiem kārto spinātu un rukolas lapiņas, pa virsu liek siltos salātus, sakapātus pētersīļus un čili šķēlītēs.

Gatavo: Rūdolfs Kalniņš
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anda Upmale