Receptes

SLINKO PILDĪTO PAPRIKU SACEPUMS AR SIERU

4 porcijām

550 g liellopu maltās gaļas
80 g ūdens
3 paprikas
1 sīpols
3 daiviņas ķiploku
100 g tomātu mērces
400 g tomātu gabaliņu savā sulā
360 g rīsu
400 ml gaļas vai dārzeņu buljona
20 g sviesta
20 ml eļļas cepšanai
½ tējkarotes kaltēta oregano
½ tējkarotes saldās paprikas pulvera
¼ tējkarotes maltu melno piparu
1 tējkarote sāls
230 g Čedaras siera

1. Pannā izkausē sviestu, pievieno eļļu un tajā maisot apcep nelielos gabaliņos sagrieztu sīpolu un izspiestas ķiploka daiviņas, tad pievieno liellopu malto gaļu, apcep, pārlej ar ūdeni un gatavo apmēram 10 minūtes.
2. 20 x 30 cm lielā cepamajā formā ar augstām malām samaisa smalki sagrieztu papriku, buljonu, rīsus, tomātu mērci, tomātu gabaliņus savā sulā, sāli, maltus melnos piparus, paprikas pulveri un oregano, tad pievieno un iemaisa arī apcepto gaļu.
3. Pannu pārklāj ar alumīnija foliju, to liek līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo 15 minūtes, tad pannas saturu apmaisa, atkal apklāj ar alumīnija foliju un turpina gatavošanu vēl 10–15 minūtes, līdz rīsi pavisam gatavi.
4. No pannas noņem foliju, sacepumu pārber ar sarīvētu sieru, cepeškrāsnij ieslēdz karsēšanas režīmu ar ventilatoru un gatavo vēl 5 minūtes.

GATAVO: ZANE GRĒVIŅA
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE
FOTO: ANDA UPMALE