5 porcijām
MĒRCEI
1 ēdamkarote sviesta
2 daiviņas ķiploku
1 sīpols
1 zaļā paprika
500 g maltas cūkgaļas
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
1,5 ēdamkarotes brūnā cukura
100 g kečupa
400 g mizotu tomātu gabaliņos
2 tējkarotes Vusteras mērces
1 ēdamkarote tomātu pastas
1 sadrupināts buljona kubiņš
½ tējkarotes melno piparu
5 burgeru maizītes
5 siera šķēles
- Katlā uz lielas uguns izkausē sviestu, pievieno kapātu sīpolu un ķiplokus, sautē, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno kubiņos sagrieztu zaļo papriku un cep 2 minūtes, līdz arī tā ir mīksta.
- Pievieno malto gaļu, ik pa laikam apmaisot, līdz tā krāsu no maigi rozā nomaina uz brūnu. Pievieno atlikušās mērces sastāvdaļas, visu samaisa un uguni pazemina uz vidēji zemu.
- Katlam liek virsū vāku, un ļauj visam karsēties vēl pusstundu, ik pa 10 minūtēm apmaisot, lai gaļu nepierauj katla apakšā. Noņem vāku, apmaisa. Masai vajadzētu būt biezai. Ja tā ir šķidra, turpina karsēt uz augstas uguns bez vāka vēl 5–10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pēc garšas pievieno sāli.
- Apgrauzdē maizītes, tajās pilda gaļas mērci, pāri liek siera šķēli un otru maizīti.
Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Māris Kiseļovs