Receptes

Šokolādes kūka katlā ar dzērvenēm

  • 2 olas
  • 80 g miltu
  • 200 g tumšās šokolādes 
  • 140 g brūnā cukura
  • 50 g kaltētu dzērveņu
  • 70 g sviesta
  • 1/2 tējkarote sodas
  1. Dzērvenes iemet katliņā vārošā ūdenī, lai tās uzbriestu.
  2. Melno šokolādi izkausē kopā ar sviestu ūdens peldē uz tā paša katliņa ar dzērvenēm.
  3. Citā bļodā sajauc olas ar cukuru, sakuļ.
  4. Oglēs uzsilda katlu.
  5. Uzbriedinātās dzērvenes pievieno šokolādes masai.
  6. Miltus sajauc ar dzeramo sodu.
  7. Izkausēto šokolādi sajauc ar olām un pakāpeniski iemaisa miltus.
  8. Masu liek formā un cep katlā uz uguns – līdz kūka gatava.
  9. Dekorē ar kaltētām dzērvenēm un šokolādi.

Gatavo: Renārs Purmalis

Video recepti aplūkojiet šet>>