- 2 olas
- 80 g miltu
- 200 g tumšās šokolādes
- 140 g brūnā cukura
- 50 g kaltētu dzērveņu
- 70 g sviesta
- 1/2 tējkarote sodas
- Dzērvenes iemet katliņā vārošā ūdenī, lai tās uzbriestu.
- Melno šokolādi izkausē kopā ar sviestu ūdens peldē uz tā paša katliņa ar dzērvenēm.
- Citā bļodā sajauc olas ar cukuru, sakuļ.
- Oglēs uzsilda katlu.
- Uzbriedinātās dzērvenes pievieno šokolādes masai.
- Miltus sajauc ar dzeramo sodu.
- Izkausēto šokolādi sajauc ar olām un pakāpeniski iemaisa miltus.
- Masu liek formā un cep katlā uz uguns – līdz kūka gatava.
- Dekorē ar kaltētām dzērvenēm un šokolādi.
Gatavo: Renārs Purmalis