2 porcijām

200 g tumšās šokolādes (jo lielāks kakao saturs, jo intensīvāka būs musa garša) 
šķipsna sāls 
50 g cukura 
20 g kakao pulvera (jo lielāks tauku saturs, jo labāk)  
180 ml piena 
1 olas dzeltenums 
20–30 ml espreso 
250 ml saldā krējuma 
avenes dekorēšanai 
drupinātas pistācijas dekorēšanai  

1. Šokolādi salauž mazos gabaliņos un liek karstumizturīgā traukā, pievieno sāli. 

2. Pienu, olas dzeltenumu, cukuru un kakao liek katliņā sildīties un maisa, līdz parādās tvaiks. Pagatavo un pievieno espreso, samaisa. 

3. Silto piena masu lej pāri šokolādei, un 5 minūtes ļauj šokolādei izkust. Šokolādes masu samaisa, līdz masa paliek viendabīga un spīdīga. Atdzesē līdz istabas temperatūrai. 

4. Uzputo saldo krējumu vieglās putās un iemaisa atdzisušajā (svarīgi atdzesēt šokolādes masu) šokolādes masā.  

5. Masu liek ledusskapī ievilkties, vēlāk pilda vēlamajos trauciņos, pievieno pistācijas un avenes. Šo musu var izmantot un pildīt arī tartēs.