Receptes

SOMIJA – Krāsnī ceptas siļķes ar tomātiem

3 porcijas

6 mazsālītas siļķu filejas
6 tomāti
pāris ķiršu tomātiņu
pāris zariņu timiāna
1 sarkanais sīpols

  1. Tomātus sagriež kubiņos.
  2. Zivīm ādas pusē veic 3–4 slīpus iegriezumus.
  3. Sīpolu smalki sakapā.
  4. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru. Uz tā kārto sagrieztos tomātus, sīpolu ripiņas un siļķu filejas. Pāri tām liek timiāna zariņus un uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus.
  5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties 15–20 minūtes, līdz tomāti izsautējušies un zivis ir viegli zeltainas.