3-4 porcijas
3 vidēja izmēra kartupeļi
2 burkāni
2 selerijas kāti
1 puravs
300 g svaigas laša filejas
1 lauru lapa
300 ml ūdens
300 ml saldā krējuma
paliela bunte diļļu
sāls un pipari pēc garšas
2 tējkarotes sviesta
- Kartupeļus nomizo un sagriež kumosa lieluma gabaliņos, burkānus nomizo un sagriež ripiņās, selerijas un purava kātu sagriež plānās ripiņās.
- Laša fileju atdala no asakām un ādas un sagriež aptuveni 2 cm lielos gabaliņos.
- Vidēja izmēra katliņā izkausē sviestu un tajā apcep selerijas un puravus. Pielej ūdeni, ļauj tam uzvārīties, tad pievieno kartupeļus un burkānus. Pieliek arī pāris gabaliņus laša, lai buljonam būtu izteiksmīgāka garša. Pārējos gabaliņus atstāj vēlākam laikam.
- Kad kartupeļi un burkāni mīksti, pielej saldo krējumu, ļauj tam uzkarsēties, tad pievieno atlikušos laša gabaliņus un pavāra vēl 3 minūtes.
- Beigās pievieno lielu sauju sakapātu diļļu. Zupu pasniedz karstu.