Receptes

Svaigais kokosriekstu batoniņš ar melno šokolādi un zemenēm

Svaigais kokosriekstu batoniņš ar melno šokolādi un zemenēm

6 porcijas

2 glāzes kokosriekstu vai mandeļu skaidiņu
35 g kokosriekstu eļļas
3 ēdamkarotes medus
220 g melnās šokolādes
2 saujas vidēja izmēra zemeņu

  1. Riekstu skaidiņas sablendē viendabīgā, biezā masā kopā ar kokosriekstu eļļu un medu.
  2. Zemenes sagriež gareniski uz pusēm.
  3. Šokolādi izkausē ūdens peldē.
  4. Sablendēto riekstu masu klāj nelielā formiņā un izlīdzina, veidojot deserta pamatni, pāri kārto uz pusēm sagrieztās zemenes un pārlej ar melno šokolādi. Ja vēlas, virskārtu var pārbērt ar nelielu daudzumu mandeļu vai kokosriekstu skaidiņu.

Desertu liek sastingt aukstumā uz 2 stundām. Gatavu sagriež nelielos gabaliņos un pasniedz.