Svētku ķirbju krēmzupa ar tīģergarnelēm
6 porcijām
1 kg muskatķirbja
2 burkāni
1 sīpols
20 g gī sviesta
500 ml kokosriekstu piena
1 ēdamkarotes karija pulvera
½ tējkarote čili pārslu
Sāls pēc garšas
500 g nelobītu tīģergarneļu
100 g sviesta
Garšvielu maisījums Persilāde
Ķirbi nomizo, izgrebj no sēklām un sagriež mazākos gabalos. Liek uz cepamās pannas kopā ar sagrieztiem burkāniem. Cep cepeškrāsni 180 grādos 25 minūtes.
Katlā izkausē gī sviestu un apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno apcepto ķirbi, burkānu un dažas minūtes apcep. Pievieno visas garšvielas, kokosriekstu pienu un sautē 10 minūtes. Sablendē krēmīgā konsistencē un pēc nepieciešamības pievieno ūdeni, ja gribas krēmīgāku.
Sakarsē pannu, izkausē sviestu un liek garneles. Apber Persilādes maisījumu un cep no abām pusēm līdz garneles kļūst rozā.
Pasniedz zupu bļodā, pievieno nedaudz saldo krējumu, ja vēlas un pasniedz ar apceptajām garnelēm. Pasniedz ar sviestā apgrauzdētu ciabatu.