Receptes

Tagliatelle pasta ar sparģeļiem kokosriekstu mērcē

150 g sparģeļu
200 g tagliatelle pastas
3 daiviņas ķiploku
1 čili pipars
25 g sviesta
100 ml kokosriekstu piena
50 g Parmas siera
1 tējkarote citronu sulas
1 ēdamkarote citrona miziņu
olīveļļa cepšanai
sāls un pipari pēc garšas

1. Sparģeļiem atdala cieto kātiņa daļu, mīksto daļu sagriež nelielos gabaliņos. Uzkarsētā liela izmēra pannā ielej nedaudz olīveļļas un viegli apcep sakapātus ķiplokus un čili. Pēc neilga laika pievieno sparģeļus, sāli un piparus, un visu apcep.
2. Atsevišķā katlā labi sālītā ūdenī, pievienojot nedaudz olīveļļas, novāra pastu. Kad pasta ir gatava, to no katla pārceļ pannā pie ceptajiem dārzeņiem, visu kārtīgi samaisa. Pannai nogriež mazu uguni un pievieno kokosriekstu pienu, sviestu, citronu sulu citrona miziņu. Visu kārtīgi samaisa, un ļauj mērcei nedaudz sabiezēt.
3. Pasniedz bļodiņā ar rīvētu Parmas sieru, svaigām bazilika lapiņām un citrona miziņu.

GATAVO: Ernests Hvostovojs
STILS: Baiba Prindule Rence
FOTO: Anda Upmale