5 porcijām

2 vistas filejas
250 g burkānu
250 g zaļā kāposta
1 sarkanā paprika
1–2 halapenjo pipari
65 g grauzdētu zemesriekstu
5 loki

MĒRCEI

125 g krēmīga zemesriekstu sviesta
60 g rīsu etiķa
60 g ūdens
1 ēdamkarote Sriracha mērces
55 g tumšās sezama sēklu eļļas

  1. Visas mērces sastāvdaļas, izņemot sezama sēklu eļļu, liek mazā katliņā uz mazas uguns, samaisa un pavāra, līdz veidojas viendabīga un krēmīga masa. Ņem nost no uguns un iemaisa sezama sēklu eļļu.
  2. Vistas filejas ierīvē ar sāli un pipariem un liek cepties krāsnī (vēlams, tvaika režīmā) 180 °C temperatūrā 20 minūtes. Pēc tam vistu saplucina ar dakšām.
  3. Kāpostus un burkānus sarīvē uz rupjās rīves, papriku sagriež garos stienīšos, ko pēc tam sagriež divās vai trīs daļās.
  4. Halapenjo sagriež plānās šķēlītēs, to pašu dara arī ar lokiem, ja tos vēlas izmantot.
  5. Visas sastāvdaļas liek bļodā, pārlej ar zemesriekstu mērci un samaisa.

 

Gatavo: Māra Pole
Stils: Linda Vilmansone-Virbule
Foto: Anete Rūķe