Receptes

Tako ar bio liellopu malto gaļu

kukurūzas laiviņas 8gab
bio liellopa gaļa 500g
beluga lēcas 200g
grieķu jogurts(bezpiedevu) 300g
tomāti 1gab
sīpoli 1gab
garšaugi(maurloki, koriandrs) 50g
laims 1gab

Mērcei
tomāti savā sulā 300g
jūras sāls 20g
cukurs 50g
sīpols 1gab
svaigs čilī 1gab
ķiploks 3 daiviņas

Katliņā lej ūdeni un liek vārīties, kad ūdens burbuļo ber iekšā lēcas, vāra aptuveni 15min. Lēcām jābūt viegli sakožamām, bet ne izjukušām.

Uz pannas lej eļļu. Kad eļļa sakarsusi liek virsū malto gaļu un smalki sagrieztu ķiploku. Cep līdz ūdens iztvaikojis no gaļas un gaļa palikusi irdena. Gaļu var ņemt nost no pannas un sajaukt kopā ar izvārītajām lēcām. Atdzesēt.

Katlā liek 1gab smalki sakapātu šalotes sīpolu un ķiplokus. Kad apcepušies pievieno tomātus savā sulā un 2gab čilī piparus. Vāra apmēram 20min. Beigās pievieno cukuru, sāli.

1/4 sīpolu smalki sakapā, sagriež avokadu neregulāros 1cm gabaliņos, sagriež smalki lokus. Uzvāra ūdeni kurā liek iekšā tomātus ar pirms tam izgrieztu serdi un nelielu krustiņu augšpusē, tas dēļ tā, lai pēc 40sekunžu blanšēšanas iemetot ledus ūdenī vieglāk noņemt mizu. Kad tomāta miza novilkta to sagriež četrās daivās un izņem ārā tomātu sirdis. Izmantojam tikai tomātu filejas. Tās sagriež nelielos kubiņos.
Iepriekš sagrieztās lietas samaisa kopā ar tomātiem.

Kukurūzas laiviņās liek iekšā kārtīgu karoti gaļu ar lēcām, pa virsu ēdamkaroti tomātu mērci un sagrieztos dārzeņus ar zaļumiem. Visu beidzot uzliek nelielu tējkaroti jogurta. Dekorē ar koriandra lapiņām un svaigi uzrīvētu laima miziņu.

RECEPTE tapusi sadarbībā ar gaļas liellopu saimniecību “KOLUMBI”