6 palielām porcijām
1 paliela selerijas sakne
2 vidēji kartupeļi
1 saldais sīpols
2 iepakojumi Rebluchon siera (kastīte 250 g) + 100 g
100 g bekona šķēlēs
2 vistas filejas
olīveļļa cepšanai
2 ēdamkarotes baltvīna
2 ēdamkarotes skābā krējuma
sāls, pipari pēc garšas
1. Kartupeļus un selerijas sakni nomizo un sagriež apmēram vienāda izmēra mazos kubiņos. Liek katlā vai dziļā pannā ar aukstu ūdeni, un no ūdens vārīšanās brīža vāra, līdz dārzeņi gandrīz mīksti. Gatavos dārzeņus kārtīgi nokāš.
2. Sīpolu sasmalcina, bekonu un vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.
3. Pannā lej olīveļļu, pievieno sīpolus un bekonu, sautē, līdz sīpoli gatavi, pievieno gabaliņos sagrieztu vistas fileju un apcep. Pēc brīža pievieno arī dārzeņus, un visu apcep kopā.
4. Cepamo trauku izsmērē ar olīveļļu, tajā liek dārzeņus ar apcepto gaļu. Bļodiņā samaisa skābo krējumu ar baltvīnu, ko pārlej visam pāri.
5. Sieru sagriež ne pārāk plānās šķēlēs un pamīšus izkārto gan pa vidu starp dārzeņiem, gan smuki veido sacepuma augšējo kārtu.
6. Liek līdz 200 ºC temperatūrai uzkarsētā krāsnī un cep vismaz 15–20 minūtes, līdz siers izkusis.
7. Pasniedz siltu.
GATAVO: INGA KALNIŅA
STILS: BAIBA PRINDULE-RENCE
FOTO: ANDA UPMALE