Receptes

Teļa ribiņas ar sarkanvīna un upeņu barbekjū mērci

TEĻA RIBBIŅAS
Teļa ribiņas (vismaz 8 kauliņi)
1 ēd. K. sāls
½ ēd. K. piparu (svaigi maltu)
1 ēd. K. cukura
1 tējk. Ķiploku pulvera

BĀRBEKJŪ MĒRCE
500ml sarkanvīna
200g kečupa
200 g grila mērce
50 g  sviesta
Čili pulveris pēc garšas

 

Notīri ribiņas un noņem plēves. Ieberzē ribiņas no abām pusēm ar garšvielām un atstāj ievilkties vismaz uz stundu. Uzkarsē grilu līdz 110 grādiem un liec ribiņas uz grila cepties uz trim stundām. Laiku pa laikam vari tās uz grila apgriezt otrādi.

Liec ievārījumu un vīnu vārīties katlā. Vāri uz mērenas uguns, uzmanīgi maisot, līdz mērce ir vienmērīga. Pievieno grila mērci un pusi sviesta. Ļauj burbuļot uz mērenas uguns. Īsu brīdi pirms mērces uzsmērēšanas uz ribiņām pievieno mērcei atlikušo sviestu.

Kad ribiņas ir cepušās trīs stundas noņem tās no uguns un iesmērē ar karsto mērci, ietin folijā un pēc tam novieto atpakaļ uz grila cepties vēl vienu stundu. Pēc stundas noņem ribiņas no grila un ievieto termokastē uz 30 minūtēm. Pēc tam sagriez pievieno tām vēl mērci un pasniedz.