Receptes

TĪTARA GAĻAS SPĀRNI AR DĀRZEŅU RAGŪ

1,5 kg tītara spārnu
1 šalotes sīpols
4 daiviņas ķiploku
30 g sviesta
4 zariņi timiāna
smaržīgie pipari
750 ml sausa baltvīna

RAGŪ
50 g sviesta
1 vidējs saldais kartupelis
1 mazs kālis
4 selerijas kāti
2 paprikas
1 pastinaks
5 tomāti
sāls un pipari pēc garšas

Pannā izkausē sviestu un apcep ķiplokus un šalotes sīpolu.
Tītara spārnus kārto cepamajā pannā, pārber ar apceptajiem sīpoliem un ķiplokiem, pievieno timiāna zariņus, smaržīgos piparus un pārlej ar baltvīnu.
Pārklāj ar foliju un liek cepties krāsnī 180 oC temperatūrā aptuveni 2–3 stundas, līdz gaļa kļūst mīksta. Foliju noņem cepšanas beigās, kad palikušas 20–30 minūtes, lai gaļa apbrūnējas.
Dārzeņus, kas paredzēti ragū (izņemot tomātus), sagriež nevienādos gabalos un liek cepties katliņā ar izkausētu sviestu.
Tomātus noblanšē, nomizo un sagriež četrās daļās.
Kad dārzeņi ir apcepušies, pievieno sagrieztos tomātus un sautē, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. Pievieno garšvielas, sāli un piparus.