Receptes

Tomātu galete ar kazas sieru

8 porcijām

  • 200 g kviešu miltu
  • 200 g Čedaras siera
  • 200 g sviesta
  • 100 g krēmsiera
  • 100 g kazas siera
  • 200 g tomātu pēc izvēles
  • 1 ola apsmērēšanai
  • miziņa no ½ citrona
  • timiāns
  • sāls pārslas un pipari pēc garšas

 

Pagatavo mīklu. Bļodā ber miltus, pievieno sarīvētu sieru un smalkos kubiņos sagrieztu aukstu sviestu. Mīca un veido drumstalas. Turpina mīcīt, līdz masa saķep kopā. Liek ledusskapī uz stundu. Pēc tam atlaidina istabas temperatūra, lai mīkla paliek mīkstāka, un izrullē 0,5 cm biezā apļa formā.

Pagatavo pildījumu. Bļodiņā samaisa krēmsieru kopā ar kazas sieru. Pierīvē citrona miziņu un pievieno smalki sakapātu timiānu.

Uz izrullētās mīklas vidū izsmērē pildījumu, atstājot gar malām vismaz 7 cm nenoklātus. Tad liek 0,5 cm biezumā sagrieztas tomātu šķēles citu pie citas vai pat divos slāņos, ja gribas bagātīgāku (tad vajadzēs vairāk tomātu). Pārber ar sāls pārslām un pipariem.

Pārloka nenoklātās mīklas malas uz iekšpusi un ar otiņu apsmērē ar sakultu olu.

Liek cepties 180 ºC temperatūrā ventilatora režīmā uz 30 minūtēm vai tik ilgi, līdz mīkla izcepusies zeltaini brūna.

Galetei jāļauj gandrīz pilnībā atdzist, lai to būtu viegli sagriezt. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.